2015. december 27., vasárnap

Anne L. Green: A remény hajnala

Amy Avenst Tennessee egyik nyugodt kisvárosából San Francisco zajos forgatagáig űzi zaklatásával egy férfi. Itt kezd új életet: karriert építeni, tanulni és felejteni szeretne.
Jelentkezik álmai cégéhez, de már az állásinterjún szembesül leendő főnöke, Matthew Johnson arrogáns és kiállhatatlan stílusával. Amy úgy dönt, felveszi a kesztyűt, így már az első nap elkezdődik a harc kettejük között. A folyamatos csipkelődések, szurkálódások ellenére vonzalom ébred bennük egymás iránt, amelyet megkísérelnek elnyomni.
A sors is újra meg újra próbák elé állítja őket. Mindkettejük múltja tele van fájdalmas sebekkel, s Matt képtelen megbocsátani önmagának.Amy hajthatatlan, de vajon a szerelme megadhatja-e a feloldozást Mattnek, hogy végül egymásra találhassanak? 
És a múlt engedi-e a felejtést?




Bevallom mindig nagyon kíváncsi vagyok a magyar írók könyveire, főleg, ha első könyves íróról van szó. Most is alig vártam, hogy belekezdjek az olvasásba. Elsőre a könyv borítója ragadott meg, nagyon tetszett a látvány és annak külön örültem, hogy a történetet San Franciscoba helyezte az írónő, hiszen számomra valahogy San Francisco mindig is a lehetőségek és a tavasz városának tetszett.

Első ránézésre azt gondolnánk, hogy egy felturbózott Romana, vagy Júlia könyvet kapunk és talán ez picit el is rettent minket. Elárulom, hogy ebben az esetben mi sem állhatna távolabb az igazságtól. 






"A rosszat mindig valami jó követi, ezért van az eső után szivárvány."


Képtalálat a következőre: „couple silhouette”A történet szerint Amy hirtelen kerül a számára ismeretlen San Franciscoba, hogy felejteni tudjon és ezáltal új életet kezdeni. Ehhez pedig nem is lehetne jobb lehetőséget találni, mint, hogy új állást vállaljon egy nagy cégnél. Ott találkozik új főnökével a jóképű, de tüskés Matthew-val, aki úgy váltogatja az asszisztenseit, mint más a fehérneműit. Amy és Matthew érzelmileg instabilak, de ennek ellenére rettentő erős személyiséggel rendelkeznek. Amikor ez a két ember elkezd együtt dolgozni alá- és fölérendeltségi viszonyban beindulnak a bonyodalmak, de még milyenek. 

Kimondottan tetszett, hogy egy percig sem hagyott unatkozni az írónő, ahogy peregtek a lapok úgy gyorsultak fel az események és elárulom akcióból sem volt hiány, ami valljuk be nem ismérve a hagyományos romantikus regényeknek.  A két főszereplő szép, fiatal és sikeres  a maga területén, de mindketten titkot rejtegetnek. Mivel mindkettőjüknek van egy olyan pont az életében, ami nem engedi őket tovább lépni, ezért nagyon nehezen nyílnak meg még egymás előtt is, annak ellenére, hogy mindketten vonzódnak a másikhoz. 

Az igaz, hogy túl sok szereplő nem került a cselekménybe, de, akik voltak azok remekül életszerűen kerültek ábrázolásra. Imádtam, hogy végre nem szokványos üresfejű hősnőt és izmos szuper pasit kapunk, hanem Amy-t és Matthew-t, az átlagos amerikai üzletembert és asszisztenst. 

Képtalálat a következőre: „san francisco beautiful picture”Ahogy már említettem is, Amy és Matthew egyaránt problémákkal küzdő, a sikerért megharcoló szereplők, akik próbálják keresni a boldogságot, de egyiküknek sem olyan egyszerű, csakúgy, mint az átlagos embereknek. Az ellaposodástól a remek amerikai helyszínek és legfőképpen életstílus mentette meg őket (szerintem ez Budapesti helyszínválasztással nem működött volna), ráadásul mindkét fél nagyon erős személyiség. Talán el tudjátok képzelni, hogy mi történik, amikor két erős ember egy se veled, se nélküled kapcsolatban egymásnak feszül, bizony, bizony ég és földindulás, főleg, amikor fegyveresek is feldúlják, ezt a törékeny egyensúlyt. 

Azonban, akinek még ez sem elég, vagy fél, hogy "csak" egy jól megírt szerelmi történetet kap, azt ismét ki kell ábrándítanom, mert itt aztán lesz akció és rohanás, de a meglepő fordulatokból sem lesz hiány. A vége akkorát robbant, hogy szinte sokkolt. Amikor már azt hinnénk, hogy itt a vége, akkor jön egy hatalmas fordulat, ami szerintem a regényt teljesen feldobta és remek zárásnak is bizonyult. Bevallom a vége tetszett a legjobban.


Kedvenc karakter: Amy, mert nagyon erős, célratörő és kitartó, mindemellett egy szeretetre éhes és szeretni tudó nő. Végre egy nő, aki nem a pasiktól várja a megoldást, hanem önállóan cselekszik. Az utóbbi idők egyik kedvenc karaktere lett.

A legutálatosabb karakter: Matthew anyja, el sem akarom hinni, hogy létezik ilyen szülő (pedig sajnos biztos a valós életben is találnánk rá példát), igaz, hogy mellékszereplő, de erősen rányomja a bélyegét a történetre, ezzel még szimpatikusabbá téve Matthew-t. 

Összegezve

Anélkül volt szexuálisan túlfűtött, hogy ízléstelenné vált volna. A levegő szikrázott a szereplők között, a karakterek szinte éltek. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikát, de elege van a csöpögős és sablonos love story-ból, vágyik arra, hogy megmozgassa egy történet az érzelmeit és beindítsa a fantáziáját, de nem a megszokott formában. 

Szexy, laza és édes, egy cseppnyi keserűséggel pont ott, ahol kell.

A könyvért köszönet az Álomgyár Kiadónak

Tavasszal pedig érkezik Az eltitkolt múlt, ami a történet folytatásaként jelenik meg. 
Én már nagyon várom, hiszen kíváncsi vagyok mi történik a fordulatos befejezés után a szereplőkkel. 

Anne L. Green facebook oldalán további érdekességeket tudhattok meg megjelenésekről, a regényről és az írónőről.

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon