2015. december 29., kedd

Várható megjelenések 2016. január



Várható megjelenés 2016. január


Várható megjelenés: 2016.01.15. Alessandra Torre: Sötét hazugságok


"Brant:
Huszadik születésnapján már egy milliárdokat érő cég tulajdonosa. Három éve vagyunk együtt. Négyszer kérte meg a kezem. Négyszer kosaraztam ki.

Lee:
Füvet nyír, ha éppen nem háziasszonyokat dönget. Nemcsak a keze és a szája ügyes, hanem a szerszáma is. Majdnem két éve futok utána. Azt nem tudom, hogy vajon tudja-e vagy nem?.


Csak tessék, ítélj el! Fogalmad sincs, hogy mivel jár a szerelmem.
De ha azt hiszed, hogy már hallottál ilyen történetet, tévedsz, elhiheted.
"




Várható megjelenés: 2016.01.15. Jacqueline Carey: Kushiel dárdája



"Terre D'Ange a példátlan szépség földje. 
Lakói az angyalokkal keveredő halandók leszármazottai, akik egyetlen legfontosabb törvényük szerint élnek: Szeress saját örömöd szerint!
Phedre nó Delaunay hibásnak született. Mivel így már nem tökéletes szépség, gyermekkorában eladják, és egész életére tartó szolgálat vár rá. 
Phedre-t egyformán megtanítják arra, hogyan viselkedjen a királyi udvarban, és arra is, hogyan használja tehetségét a hálószobában. Ami azonban a legfontosabb: elsajátítja azt is, hogyan figyeljen meg dolgokat, emlékezzen rájuk, és elemezze őket, míg a végére majdnem olyan tehetséges kém, mint kurtizán válik belőle. 
A végzete, hogy a kín egyszerre jelentsen számára gyönyört, a gyönyör pedig kínt...


Ravasz költők, halálosan veszélyes udvaroncok, hősies árulók és egy agyafúrt ellenség! A regény a nagyság, a fényűzés, az önfeláldozás, az árulás, és a mélyben megbúvó összeesküvések világába kalauzolja az olvasót. A 

Lenyűgözően olvasmányos... Carey lerombolja a varázslatokkal és erkölccsel kapcsolatos megszokott falakat, hogy a maradványokból felépítse ezt a hosszú és nagyon összetett történetet, amely azonnal egy szintre emeli a legjobbakkal, olyanokkal, mint George R. R. Martin. Hihetetlen első könyv. 
- Locus 

Amikor a szeretet eltaszított magától, a kín fogadott a kebelére.

Ebben a csodálatos könyvben Carey lélegzetelállító történetet mesél el, melynek hősnője vakmerő, ugyanakkor nagyon sérülékeny is. Az alternatív szexuális játékok ügyes ábrázolásával, valamint azzal az elképzeléssel, hogy minden intim együttlét áldozat az istenek felé, töprengésre készteti az olvasót.
- Booklist (csillagozott kritika)

Jacqueline Carey már a legelső regényével is lenyűgöz... a történet egyszerre érzéki és felkavaró, de ha az ember nem bánja, hogy minden második fejezetnél döbbenten kell az állát felvennie a földről, akkor nagyon jó olvasmány." - The Detroit Free Press

,,Ha bejön a Trónok Harca, ez is be fog. Csodálatosan megírt, fordulatos történet, rengeteg szállal, és intrikával."
- Amazon, Honeybee4 

Várható megjelenés: 2016.01.15. Porkoláb Imre: Szolgálj, hogy vezethess


Hogyan vezessünk és motiváljunk egy csapatot kilátástalan helyzetekben? 
Miként kezeljük a feladatokkal együtt járó stresszt és kimerültséget? 
Ha egy komplex környezetben válsághelyzet lép fel, hogyan vonjunk be a megoldás keresésébe a saját szervezetünkön kívül másokat is?

Magyarország huszonhárom évvel ezelőtt, az egykori Varsói Szövetség országai közül elsőként küldött hallgatót a világ legjobbnak tartott tisztképző intézményébe. Porkoláb Imre rendhagyó vezetéselméleti könyvében betekintést nyújt a Sandhursti Királyi Katonai Akadémia rejtett világába, és testközelből mutatja meg a katonai kiképzést, amely Winston Churchillből és Vilmos hercegből is "vezetőt faragott". 
Az immár a NATO-parancsnokság képviselőjeként a Pentagonban dolgozó szerző személyes történetekre épülő kötetében a rendkívüli helyzetekben szerzett vezetési tapasztalatait osztja meg velünk. A bemutatott módszereket extrém környezetre találták ki és optimalizálták olyan vezetők, akiknek saját és embereik élete múlott a megoldáson. Ugyanakkor a könyv nem csak vezetőknek szól, az igazi értéke abban rejlik, hogy változást idéz elő, és rádöbbenünk, hogy mindnyájunkban ott rejtőzik a mindennapi hős. 

A doktori fokozattal rendelkező Porkoláb Imre tanulmányait a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán, a Sandhursti Királyi Katonai Akadémián, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, az Egyesült Államok Haditengerészeti Posztgraduális Iskolájában és a Harvardon folytatta. Harcolt Irakban és Afganisztánban, majd a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj parancsnoka lett. 
A különleges műveleti képességfejlesztés kapcsán szakértője a gerillaharcnak és a terrorellenes hadviselésnek, az ehhez kapcsolódó vezetéselméletet - a hagyományostól eltérő vezetést - és annak az üzleti életben való alkalmazhatóságát kutatja és rendszeresen publikál a témában. 2015 júliusától a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság parancsnokának (SACT) képviselőjeként a Pentagonban dolgozik, ahol az amerikai egyesített vezérkarral, a Védelmi Minisztériummal, illetve a Washingtonba települt kiemelt kutatóintézetekkel tartja a kapcsolatot.
Pszichológus feleségével és kisfiával jelenleg Washingtonban él.

Várható megjelenés: 2016.01.15. Kelley Amstrong: Megmarva


Elena Michaelsnek fogalma sincs arról, hogy Clay, a kedvese, vérfarkas, amíg az meg nem marja, és ezzel mindörökre megváltoztatja az életét. Elárulva érzi magát és feldühödik: képtelen tudomásul venni az átalakulását, és nem tervez semmilyen kapcsolatot a Falkájával - karizmatikus vérfarkas társainak csapatával, akik azt állítják, segíteni akarnak.

Amikor azonban a Falkát brutális gyilkosságsorozat fenyegeti, Elena képtelen választásra kényszerül. Sorsára hagyja-e az egyedüli embereket, akik valóban megértik újonnan szerzett természetét, vagy segítsen nekik régi kedvesének a megmentésében, aki nemcsak tönkretette az életét, de még mindig vissza akarja szerezni Elenát, mindenáron.





Várható megjelenés: 2016.01.18. Elizabeth Berg: Sorok szőttese


Cecilia Ross motivációs szónokként arra biztatja az embereket, hogy változtassanak az életükön, az ő élete azonban lassan elmerül a megszokások tengerében. Legjobb barátnője halála és egy váratlan levél egykori szerelmétől azonban kizökkenti a régi kerékvágásból. Úgy dönt, elérkezett a változás ideje, ezért önkéntes munkát vállal egy helyi hospice-ban, eladja minnesotai otthonát, majd beköltözik egy gyönyörű, régi kertes házba, ahol három másik nő lakótársa lesz. 
Azért, hogy helyrehozzák a múltban elkövetett hibáikat, Cecilia, Lise, Joni és Renie közös utazásra indulnak, amelynek során nemcsak elveszettnek hitt szerelmeikre találnak rá újra, de önmagukat is jobban megismerik.

Elizabeth Berg megindító regényében négy asszony sorsa fonódik össze, akiknek teljesen különböző a múltja, a jelenüket és a jövőjüket azonban meghatározza az egymás iránt érzett szeretet és barátság.




Várható megjelenés: 2016.01.20. Octave Mirbeau: Egy szobalány naplója




Célestine, a szobalány mesél tucatnyi "tisztes" polgárcsaládnál töltött szolgálatának éveiről, a nevetséges és elviselhetetlen emberi alávalóságról.














Várható megjelenés: 2016.01.22. Henrik Tamm: Nindzsa Timmy és az elrabolt kacajok



"MIÉRT nem nevetnek a gyerekek?
KI a Kék Nyúl?
HOGYAN oldja meg Timmy és csapata a rejtélyt?

TARTSATOK velünk egy bűvös, kalandos utazásra Henrik Tamm filmszerű, varázslatos képei segítségével, aki a Shrek és a Narnia nagy sikert aratott világát álmodta meg.
"

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon