2015. augusztus 29., szombat

Várható megjelenések - 2015. szeptember - 13 csodás megjelenés őszre hangolva

Várható megjelenések 2015. szeptember

Várható megjelenés: 2015.09.01. Vivien Holloway: Végtelen horizont

Becky Dwyer három évvel ezelőtt hozott egy rossz döntést, és most eljött az idő, hogy megfizesse az árát.

Egy olyan világban, ahol az elektromosság csak háromezer méteres magasság felett elérhető, a légjárók biztosítják a kereskedelem áramlását. 
Becky egész életét nagybátyja, Duke Barton hajóján töltötte, és soha nem is tervezte, hogy ezen változtatni fog. Három évvel ezelőtt azonban üzletet kötött a kétes hírnevű Nick Mattockkal, aki most behajtja a lányon a tartozását. 
A műszerészlány hirtelen sokkal távolabb kerül az otthontól, mint azt valaha képzelte volna. Eddigi kényelmes világa darabokra hullik. Helyt kell állnia egy olyan legénység tagjaként, melynek legalább a fele hajdani kalózokból áll, miközben megpróbál megtenni mindent, hogy visszajuthasson a nagybátyjához. 
Azonban kénytelen ráébredni, hogy ez koránt sem lesz olyan egyszerű, és nem csak azért, mert Nick minden lépését szemmel tartja. Hamarosan nem csak az ő, de Duke élete is veszélybe kerül, és megoldást kell találnia, ha nem akarja elveszíteni azokat, akiket szeret.

„- Nick! – kiáltottam, de a hangom elnyomta a lézerpisztolyok, és az elvétett lövedékek becsapódásának hangja. Mielőtt még átgondolhattam volna, megemeltem Jun fegyverét, és lőttem. A férfi felkiáltott és megtántorodott, kezéből kiesett a puska, hátán, a lapockája alatt égett szélű lyuk, melyből vékony erecskében szivárgott a vér. A lézernyaláb már nem volt elég forró – állapítottam meg döbbenten, ahogy a rács ettől a második lövéstől kizuhant, és hangosan csattant a földön.”

A Winie Langton történetek, a Morrighan sorozat, és a Pokoli szolgálat szerzőjének új regénye!

Várható megjelenés: 2015.09.01. Jane Shemlit: Lányom



Amikor a tizenöt éves Naomi az iskolai színjátszó kör előadása után nyomtalanul eltűnik, az édesanyja, Jenny rádöbben, talán nem is ismeri a lányát igazán…
Egy évvel később még mindig nem bukkantak a kamasz lány nyomára. Az eltűnés napját követő sokk szétzilálja Jenny ideálisnak tűnő életét, a családja széthullik. És bár a nyomok már kihűltek, az asszony számára a kutatás csak most kezdődik. Hiába telt el egy esztendő, szentül hiszi, hogy csak úgy bukkanhat a lányára, ha megtanul bízni benne, odafigyelni rá, visszapörgetve életük napjait. Válaszokat keres – és az igazságot, azt, amit eddig külön-külön éltek meg, de amit közösen, együtt megértve újra
egymásra találhatnak. Vagy éppen az igazság lesz az, ami végleg elszakítja őket egymástól?
Jane Shemilt regénye egyszerre fájdalmas és felemelő nyomozás, amely a szülői szeretet és oda nem figyelés minden rezdülését árnyaltan, szívszorítóan ábrázolja.


Várható megjelenés: 2015.09.01. Manda Scott: Tisztítótűz



Tisztítótűz2014. február: Inés Picaut rendőrkapitányt egy tűzesethez riasztják Orléans óvárosában. Ez rövid időn belül már a negyedik pusztító gyújtogatás, és az első, ami halálos áldozatot követel. Egy olyan szélsőséges iszlám csoport vállalja magára a terrorcselekményeket, aminek a létezéséről semmi bizonyíték nincs. Inésnek minél előbb el kell fognia a tetteseket, mert Orléans-ben hamarosan választásokat tartanak, és a közhangulatban már kezdenek eluralkodni a szélsőséges hangok. A holttest azonosításakor kiderül, hogy az áldozat egy skót régészprofesszor, aki épp egy olyan kutatáson dolgozott, ami gyökeresen átírhatja az egész francia történelmet.



1429. szeptember: Jeanne d’Arc vezetésével a százéves háború kimenetele megfordulni látszik. Az angol csapatok ostrom alatt tartják Orléans-t, és Tomas Rustbeard, Bedford hercegének legkiválóbb kéme végre célba veheti a Szüzet. Jól tudja azonban, hogy a gyilkosság nem elég: a legendát kell elpusztítania, amiből a franciák hitüket és erejüket merítik. Ehhez pedig Jeanne d’Arc közelébe kell férkőznie, hogy kiderítse, ki ez az állítólagos írástudatlan parasztlány, aki nemcsak kiváló háborús stratéga, de férfiakat megszégyenítő lovas és rettenthetetlen harcos is egyben.



Manda Scott komoly kutatómunkával, letehetetlen stílusban írt regénye Dan Brown és Ken Follett legjobb műveit idézi. Részben feszültséggel és titkokkal teli, izgalmas nyomozás napjaink Franciaországában, részben pedig a százéves háború legfontosabb periódusában játszódó, lebilincselő történelmi regény.




Várható megjelenés: 2015.09.01. Kurt Vonnegut: Halálnál is rosszabb



Ebben az önéletrajzi kötetében Kurt Vonnegut, a fekete humorú humanista mindenről és mindenkiről leszedi a keresztvizet - elsősorban saját magáról. Ő, az örök kétkedő sokszor az elérzékenyülésig ellágyul, ha kisebb vagy nagyobb családjáról van szó - az utóbbin természetesen a világmindenség értendő, amelynek sorsa mindenekfelett aggasztja. Előadásainak, önéletrajzi írásainak, interjúinak, barátok és rokonok írásainak kaleidoszkópszerűen tarka és változatos válogatása ez a könyv - egy szenzációsan érdekes író és ember szemérmes és egyben gátlástalan kitárulkozása.

,,Kijelentem most is, amit már többször mondtam és leírtam, hogy Drezda felgyújtása révén a szövetségesek egyetlen centiméterrel sem tolták előrébb az állásaikat. Egyetlen fogoly sem szabadult ki egyetlen mikroszekundumnyival előbb a náci lágerekből. Csupán egy személynek származott nyilvánvalóan előnye Drezda pusztulásából. Én vagyok az a személy. Tetemenként legalább öt dollárt kerestem, ha a mai honoráriumot is beleszámítom."

,,Nem rabolom az idejüket olyan sorsokkal, amelyek éppen csak hogy rosszabbak a halálnál. Például, ha az ellenség elfoglalná az országunkat, de nem értenék a mi csodálatos gazdasági rendszerünket, és a légitársaságaink meg a traktorgyáraink mind csődbe mennének, és az amerikai milliók, akik dolgozni szeretnének, nem találnának maguknak állást. Vagy olyan ellenség kezére jutnánk, amelyik túl zsugori, és nem gondoskodna az idős emberekről, sem a gyermekekről. Vagy olyan ellenség szállna meg minket, amelyik semmi másra nem hajlandó költeni, csak a harmadik világháborúra való készülődésre. Ezek mind olyan megpróbáltatások, amelyekkel együtt tudnánk élni - bár Isten ne adja."


Várható megjelenés: 2015.09.01. T.S. Thomas: Londinium hercege


T. S. Thomas - Londinium hercege
Nagy Britannia kietlen romjain áll Londinium sötét metropolisza, amely az emberi civilizáció utolsó mentsvára. A növények szinte egytől egyig megsemmisültek, állatok sem maradtak a Földön, az éhhalál csupán két módon kerülhető el: farmerként zöldséget termeszteni a radioaktív talajon, vagy nemesként farmerek húsát enni Londinium fényűző éttermeiben. Az örök álmodozó parasztfiú, Demetrius Wannamaker útra kel, hogy szó szerint ,,eladja a húsát" a közösség polgármesterének, akinek lánya, Abigail éppen házasodni készül. Demetrius jó eséllyel pályázik rá, hogy őt magát szolgálják föl lakodalmi főfogásként, s ezzel megmentené családja tönkrement farmját - elsősorban haldokló édesanyját. Ám a nincstelen vegetáriánusfiú feltétlen önfeláldozása becsvággyá fajul, ahogy beleszeret Abigailbe, miközben a város sötét csatornarendszereiben lázadás készül a kannibál-társadalom szétzúzására...







Várható megjelenés: 2015.09.04. Leitner Olga: Bakker, azok a csodálatos férfiak


Leitner Olga - Bakker, azok a csodddálatos férfiak!
A nagysikerű Bakker, anya lettem! című könyv folytatásában Leitner Olga, a férfiakra jellemző magatartásmintákat kifigurázva arra keresi a választ, hogy ,,miért egyszerűbb például megjátszani az orgazmust, minthogy elmondjuk a párunknak, hogy most nincs kedvünk hozzá? Miért érezzük sokszor úgy, hogy a férfi csak szexet akar tőlünk, s miért nem értik, hogy mi viszont szeretkezni akarunk? Van-e különbség a szex és a szeretkezés között? Vajon mit szólnának a férfiak, ha tudnák, hogy a szexuális együttlét alatt olykor a másnapi teendőinken, konkrétan az ebéd menüjén jár az eszünk? És miért hisszük azt, hogy ha egy napig nem halljuk az imádott férfitől a ,,szeretlek" szót, akkor már nem is szeret minket? A fő kérdés pedig: mindezekből a keszekusza, sokszor saját magunk számára is bonyolult és néha nevetséges gondolatmenetekből miért nem ért és érez semmit a férfi?!"
Ez a szókimondó, vicces, laza stílusú könyv, ugyanakkor szinte érthetetlen lelki vívódásokkal és eddig kimondatlan bölcsességekkel nagy bólogatásokra és hatalmas nevetésekre ösztönzi majd a nők azon rétegét, akiket foglalkoztatnak a párkapcsolatok útvesztői.


Várható megjelenés: 2015.09.10. Carina Bartsch: Türkizzöld tél



A helyes, vonzó, de egy csöppnyit arrogáns Elyas Emely idegeire megy. Halloweenkor meg mintha nem is lenne beszámítható. Emelynek nem hagy nyugtot a kérdés, hogy a fiú vajon miért lett hirtelen ilyen távolságtartó, és az egyre csak halogatott találkozó Lucával szintén rossz előérzetet kelt benne. Fellebben a türkizzöld szemű fiút körüllengő titok fátyla is, ám a valóság még rémisztőbb lehet, mint ahogyan azt Emely gondolná. Milyen mélyek valójában a múlt szakadékai? Emelynek pedig be kell látnia, hogy talán tévedett a fiú és a saját érzéseivel kapcsolatban. Az első nagy szerelem örökre összeköti őket, nem tudnak egymástól szabadulni: a szív és az ész harca örökös. Vajon melyik fog végül felülkerekedni? S mi lesz, ha a döntése áraként soha többé nem látja azokat a gyönyörű, türkizzöld szemeket?



Hihetetlen a könyv humora. Sokszor a hasamat fogva kacagtam. Emely és Elyas szócsatáit egyszerűen nem lehet nevetés nélkül végigolvasni. 

Kadis Bücherwelt



Nagyon tetszett az első rész is, de ezt egyenesen imádtam. Ez tele van mély érzelmekkel, és olyan jól meg van írva, hogy mindent átéreztem, amit Emely. A friss szerelmes-érzést, a bánatot. Én is vele együtt szenvedtem vagy örültem. 

Barnes and Noble



Elyas nagyon sokat változott, és egy kedves, aranyos srác lett, akibe éppen úgy belezúgtam, mint a többi könyves álompasiba. 

Amazon



Elmondani se tudom, hogy mennyire tetszett, teljesen a hatása alá kerültem. Ami ezt fokozza: Emely szarkazmusa. 

Goodreads



Ez egy valóságos szerelem története. És attól olyan megkapó és lenyűgöző, hogy ez akár veled is megtörténhet. 

Heartbooks

Várható megjelenés: 2015.09.10. Chanda Hahn: Tükröm, tükröm... (Balszerencsés tündérmese 2.)


Mina Grime eddig sikeresen túl van már pár küldetésen, és úgy tűnik, egyre leleményesebben talál megoldást a mesékhez. De ahogy a lány egyre ügyesebb, a Történet is egyre nehezebb kihívások elé állítja. Mina érzi, hogy sokkal nehezebb és félelmetesebb dolgokkal kell megbirkóznia, mint korábban. Úgy tűnik, Jared mindent megtesz, hogy elnyerje Mina bizalmát, ennek ellenére az őt körüllengő titokzatosság éberségre kényszeríti a lányt. 

Legújabb küldetésében a barátai játsszák a főszerepet, de korántsem olyan leosztásban, ahogy azt Mina először gondolta. Közben emberek tűnnek el titokzatos módon, köztük Jared is. És míg Mina próbál szembeszállni a Történettel, elveszíti legerősebb fegyverét, a Gimoire-t. A lány kénytelen teljesen egyedül szembenézni a fenyegetéssel, és úgy tűnik, a mese megoldása csak olyan áron valósulhat meg, ha Mina megbirkózik vele, hogy szerelme, Brody a legjobb barátnője karjaiba fut. Amikor már minden veszni látszik, Mina szerettei veszélybe kerülnek, és a lány már abban is kételkedik, hogy ő túléli-e a próbát. Végső elkeseredésében felteszi a jól ismert kérdést: Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?


Mina története most is bővelkedik izgalmakban. A lány egyre ügyesebb és elszántabb. Bár ő sem mindentudó, de talpraesettsége és gyors észjárása a legnehezebb helyzetekből is kisegíti. Imádnivaló karakter. 

Amazon


Ismét egy hihetetlen kaland részesei lehetünk, ahol már nemcsak a mesét kell megoldani, hanem Minának saját magával is szembe kell néznie. 

Goodreads


Ezeket a mesés próbákat az teszi még drámaibbá, hogy a hősnőnek két fiú is folyamatosan eltereli a figyelmét: Brody, az álompasi, aki nem emlékszik közös múltjára Minával, és Jared, a végtelenül jóképű, de megbízhatatlan különc. 

Barnes and Noble


Döbbenetes, hogy mennyire vibráló és érdekfeszítő ez a könyv. Az utolsó pillanatig kétségek gyötrik az olvasót, hogy milyen új fordulat nehezíti a hősnő küldetését, mi lesz a megoldás, vagy befejezhető-e a történet. 

Lovestruck Literary





Várható megjelenés: 2015.09.10. Rachel Joyce: Queenie Hennesy szerelmes levelei



Queenie Hennessy nemrég költözött a Szent Bernát Otthonba, hogy itt várja be, míg súlyos betegsége végleg felemészti. És bár a testi gyógyulásra nincs remény, a lelkét fojtogató titkoktól és kimondatlan szavaktól még megszabadulhat. Levelet ír annak az embernek, akihez hosszú éveken keresztül plátói szerelem fűzte. Legnagyobb meglepetésére a férfi válaszlevelében megírja, hogy gyalog indul el Anglián keresztül, hogy meglátogassa őt. Queenie Hennessy addig nem halhat meg, amíg Harold Fry el nem ér az otthonba. Ezzel kezdetét veszi a várakozás, melyben támasza és segítsége Mary Inconnue nővér, aki a legnehezebb órákban is biztatja őt. Queenie levelek hosszú sorába kezd, melyekben feltárul egy életen át tartó, beteljesületlen szerelem története, ami tele van elfojtással, fájdalommal, megbánással, kétségekkel, ugyanakkor rengeteg szeretettel, erővel és önfeláldozással.



Rachel Joyce hús-vér alakká formálja azt az életszerető nőt, aki zarándokútra indította Harold Fry-t. 

Daily Express



Gyönyörű történet, amely elragadja az olvasót, megnevetteti, majd sírásra fakasztja, és eltölti az élet tiszteletével. Mélységesen hálásak lesznek majd, és mindenestől megváltoznak, miután letették ezt a csodálatos könyvet, amely a veszteségről, megváltásról és örömről szól. 

Daily Mail



Megható, csöndes, finom művű regény. Joyce írásművészete olyan egyszerű, hogy szinte dalra fakad. A remény és a megváltás dala ez. 

The New York Times



A Queenie Hennessy szerelmes levelei az emberi lélek ellenállásáról szól az élet hányattatásai közepette, miközben rávilágít olyan jelentékteleneknek tűnő pillanatokra, amelyek megváltoztathatják életünket. Bölcs, melegszívű, sokszólamú regény, amely szíven üti az olvasót. 

The Oprah Magazine



Joyce lefegyverező regénye az angol hétköznapok szerény szavú krónikája, amelyik elbűvöl és meghat, miközben kibomlik előttünk. 

People


Várható megjelenés: 2015.09.10. Mary Chamberlain: A dachaui varrónő





London, 1939. A tizennyolc esztendős csinos és ambiciózus Ada Vaughan varrónőként dolgozik a Dover Street-i nőiruha-szalonban. Divattervező pályáról álmodik megvan hozzá a tehetsége és a tudása , de ehhez ki kellene törnie a lambethi sivár családi környezetből. 

Ada egy véletlen találkozás során megismerkedik a titokzatos Stanislaus von Liebennel, és ez a kapcsolat a szerelem és a csillogás világába repíti. Amikor a férfi felajánlja, hogy elviszi Párizsba, Ada úgy érzi, itt a nagy alkalom, és meg sem hallja a figyelmeztetést, hogy a közelgő háború miatt veszélyes a kontinensre utazni. A jóslat beteljesül, kitör a háború, ők pedig Franciaországban rekednek. A német megszállás után Stanislaus elhagyja a lányt, de az utolsó éjszakán még kezeskedik arról, hogy Ada sose felejthesse el. Ada fogságba kerül, és annak köszönhetően éli túl a háborút, amihez ért: ruhákat varr. Jelenlegi megrendelői is előkelőségek, csak éppen német előkelőségek. Ada nem is sejti, mekkora bajt hozhat ez még a fejére 

Egy történet a reményről, az élni akarásról és a bosszúról.



Egy történet, mely egyaránt szól az emberségről és az embertelenségről. A bosszú és a megbocsátás örök küzdelme. 

Amazon



Döbbenetes, hogyan küzd Ada a világ és a sorsa ellen. Ehhez pedig a remény ad neki erőt. 

Goodreads



Hihetetlen erejű könyv egy nőről, aki törékeny és sebezhető, mégis elszánt és akaratos. Megszállottan keresi a kiutat, és kitartóan küzd egy álomért, mely talán sohasem érhető el. 

Barnes and Noble



Egy olyan emberi sors, mely káprázatos, ugyanakkor provokatív is egyben. 

Lovereading



Ada Vaughan ugyan nem létezett, de sok más hasonló helyzetben lévő nő igen. A mű pontos korképet ad az 1930-as, 1940-es évek Londonjáról, s a feltörekvésre vágyó nők körülményeiről. 

Book Trost




Várható megjelenés: 2015.09.14 James Dashner: Halálparancs



HalálparancsAz Útvesztő-trilógia előzményeinek története.


Mielőtt megalakult a VESZETT, mielőtt létrejött a Tisztás, mielőtt Thomas belépett az Útvesztőbe, napkitörések sora érte a Földet, és szörnyű betegséggel fertőzte meg az emberiséget. A bolygó lakóinak nagy része odaveszett. Aki megbetegedett, annak lassanként elborult az elméje, és előbb-utóbb tomboló véglénnyé vált. Mark és Trina a túlélők kis csoportjához tartozik. Mindennap az életben maradásért küzdenek, az élelmükért, a nyugalmukért. A természet lassan mintha már az újjáéledés jeleit mutatná a napkitörések után, amikor egy napon különös légi jármű - egy Berg - jelenik meg az erdő fölött. A Bergről a kitörés vírusával fertőzött lövedékekkel kezdik lőni a csoportot.

Ismét menekülniük kell - de vajon ki az ellenség? Fertőzöttek és immúnisok egyaránt veszélyben vannak. Vajon az emberiség teljes kiirtása a cél? Ki akarja a pusztulásukat? Létezik kiút ebből a borzalomból?





Várható megjelenés: 2015.09.15. Jandy Nelson: Neked adom a napot (Spoiler!)




Egy különleges ikerpár felejthetetlen története. 


A tizenhárom éves fiú-lány ikerpár tagjai, Noah és Jude hihetetlenül közel állnak egymáshoz. Különleges burkot húznak maguk köré színekből és szavakból, ahová nem engednek be semmit és senkit. Egy nap azonban a burok felhasad, és a családi tragédia úgy pörgeti ki az ikreket megszokott világukból, akár egy tornádó.



Három esztendő múltán jóformán szóba sem állnak egymással. Az érzékeny lelkű Noah szerelmes barátságba keveredik a szomszéd sráccal, Jude pedig mesteréül választ egy goromba férfit, akinek több köze van a lány családjának széthullásához, mint hinné…



Az ikrek nem veszik észre, hogy mindketten csak a történet egyik felét ismerik, és vissza kellene találniuk egymáshoz, hogy esélyük nyíljon világuk újjáformálására.



Jandy Nelson világsikerű regénye döbbenetes művészi erővel szőtt mese, amely beszivárog a csontjainkba, akár a tűz melege egy didergető napon.



„Vad, gyönyörű és mélyen megindító. Nelson írása annyira eleven, hogy a lapok szinte világítanak a sötétben.”



– Ransom Riggs, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei írója



Jandy Nelson éppolyan babonás pereputtyot mondhat magáénak, mint Noah és Jude. Zsenge korában kitanulta a négylevelű lóhere felkutatásának tudományát, lekopogja a lekopognivalókat, sót hint a háta mögé, ha kell, és amuletteket hurcol a zsebeiben. Jandy immár két nemzetközi bestsellerrel a háta mögött minden idejét az írásnak szenteli.


Várható megjelenés: 2015.09.15. Hyeonseo Lee: A lány hét névvel



Hyeonseo Lee - A lány hét névvel,,Megrázóan szép történet egy lányról, akitől még a nevét is elvették, élete mégis azt példázza, mi tesz valakit emberré."


Hyeonseo Lee Észak-Koreában, a világ egyik legkegyetlenebb diktatúrájában töltötte gyermekkorát. Egyike annak a több millió embernek, akit túszul ejtett a titkolózó, brutális kommunista rezsim. Amikor az 1990-es években lesújtott Észak-Koreára az éhínség, ráébredt, hogy egész életében agymosáson ment keresztül. 

Tizenhét évesen elhagyta a hazáját. Hazatérésre menekültként nem is gondolhatott, mert családjával együtt börtön és kínzás várt volna rá. Mivel életben akart maradni, Kínában telepedett le. Tizenkét év elteltével visszatért az észak-koreai határhoz, hogy egy merész küldetés során átsegítse családját Dél-Koreába. 

Ez a vakmerő és különleges történet bepillantást enged a világ legzártabb diktatúrájának mindennapjaiba, első kézből ad számot a történelem egyik legbrutálisabb éhínségéről, miközben megismerhetünk egy kivételes nőt, aki nem félt küzdelmesen kivívott szabadságát kockára tenni a családjáért.

A szerző - akinek Ted előadását eddig több mint 4 millióan látták - szeptember 15-18. között Magyarországra látogat, így az olvasók személyesen is találkozhatnak vele.

2015. augusztus 26., szerda

Jasper Fforde: A Jane Eyre eset

Jasper Fforde regénye egy másik lehetséges és meglehetősen bizarr 20. század végi Angliába vezet el – olyan világba, ahol mindennapos az időutazás, kihalt állatfajok házilag klónozott példányai sétálgatnak a kertekben, virágzó feketepiacuk van a hamisított verseknek, és a művészeti irányzatok harcias hívei utcai csatákat vívnak egymással.Ebben a világban él Thursday Next, a rettenthetetlen irodalmi mesterdetektívnő, aki élete legnagyobb kihívásával szembesül, mikor a zseniális bűnöző, Acheron Hades a hírnév és a busás váltságdíj reményében elrabolja Charlotte Brontë nagyszerű regényének hősnőjét, Jane Eyre-t… Jasper Fforde nemzetközi sikerű könyvsorozatának e darabját a Harry Potter-sorozat fordítója, Tóth Tamás Boldizsár magyarításában ajánljuk a Kedves Olvasónak.



Igaz, hogy a könyv 2008-ban jelent meg magyarul, de hiába találtam már korábban is érdekesnek a témát csak most jutottam el addig, hogy elmerüljek egy alternatív világban, ahol az irodalmi alakok ünnepelt hősökké lépnek elő és szinte minden körülöttük forog.





A történetről nehéz bármit is írni spoiler nélkül, ezért csak nagy vonalakban vázolnám. Tehát, javában zajlik a krími háború, akik éppen nem a háborúban vesznek részt azok a szabadidejüket az irodalommal töltik ki. Szinte minden az irodalom körül forog, Shakespeare, Brontë, Dickens, Poe és az angol irodalmat meghatározó írok mind-mind olyan népszerűségnek örvendenek, hogy szükség van egy különítményre, akik a műveiket védik az ártó erőktől. Az Irodet tagjai, - melynek Thursday Next veterán háborús hős is ügynöke - nem csak az íróasztal mögül harcolnak, hanem terepen, vagy akár bent a művekben is felveszik a harcot a gonosszal. Hades, aki a történet rosszfiúja célja elérése érdekében nem riad vissza attól sem, hogy irodalmi alakokat raboljon, vagy éppen az emberek akaratát manipulálja. Hadse-t eddig még senkinek sem sikerült megállítania, most Thursday-en a sor, hogy megmentse az angol irodalom rajongott szereplőit és ezáltal a klasszikus műveket, de Hadse erejével még ő sem számol. Izgalmas csata bontakozik ki, mely átível téren és időn. 



A történet számomra egy picit döcögősen indult, nem tudom azt mondani, hogy rögtön magába szippantott, de hamar ráéreztem és Thursday-jel együtt elmerültem egy kitalált világban, ahol az XIX. századi angol irodalom fő műveit meg lehet változtatni, ha nem vigyáznak rájuk eléggé. Abba a világba, ahol régen kihalt állatokat lehet otthon klónozni, mert miért is ne tarthatnának háziállatként saját dodót? Sőt az sem lehetetlen, hogy léghajóval utazzanak a szereplők, ami nekem kimondottan tetszett. Emellett még számos szokatlan, vagy éppen bizarr dologgal találkozhatunk, néha pedig annyira valóságos és emberi érzések bukkannak a felszínre, hogy magunk is meglepődünk, értem itt ezalatt a romantikus érzületet.

"Egy kis, hússzemélyes léghajóval repültem Swindonba. A járat félig üresen szállt fel, s az élénk hátszélben hamar megtettük az utat. Vonattal utazni olcsóbb lett volna, de mint olyan sokan, éni is szeretem a gázzsákokat. "

A fordítás remekül sikerült, olyan bravúros szójátékok vannak benne, amik elkápráztatják az olvasót, szerintem attól függetlenül, hogy ez egy remekül kitalált és aprólékosan kidolgozott világ, zseniális történetvezetéssel, jelen esetben a magyar fordítás sokat tett hozzá. 

Kedvenc szereplőm Thursday és Pickwick, a dodó volt, igaz, hogy a dodóról nagyon keveset tudunk meg, de valami zseniális egy ilyen klonózott háziállatot bevinni a történetbe, remélem a későbbi részekben még előkerül az állatka. Thursday pedig igazi belevaló csaj, aki nem riad vissza semmitől, képes önálló döntéseket hozni, igazából az ő karaktere viszi előre a történetet, mert az író teljes mértékben rá épít, annak ellenére, hogy rengeteg mellékszereplőt vonultat fel mégsem ismerjük meg egyikőjüket sem annyira, hogy komolyabb érzelmi kötődés alakulna ki bennünk. Emellett egy mellékszereplőt emelnék ki, Mycroft-ot, a kicsit kelekótya feltalálót, aki mindenféle furcsa találmánnyal borzolja a rokonság idegeit és nem riad vissza attól sem, hogy őket használja kísérleti alanyként, melyből nem kis bonyodalmak agdódnak. 


Összegezve

Egy csipet sci-fi, egy pici krimi, egy hangyányi irodalommal. A keverék most annyira jól sikerült, hogy az író megteremtett egy különleges világot, amibe az angol szépirodalmat kedvelők ugyanúgy el tudnak merülni, mint a sience fiction rajongói, de a krimi kedvelői sem fognak unatkozni. Nekem a romantikus szál egy picit lehetett volna erősebb, de azt kell mondanom, hogy e téren is volt miért izgulni. 
Élvezetes kikapcsolódás egy képzelt világban.  Szerintem sokunkban ott motoszkál, hogy mi lenne ha be tudnánk lépni a könyvekbe és megleshetnénk a szereplőket, Fforde erre az emberi kíváncsiságra építette a könyvét, miközben zseniálisan átszőtte izgalommal és egy lenyűgöző képzelt világ darabkájával. 
Véleményem szerint azok számára is érdekes lehet a történet, akik nincsenek otthon a XIX. századi angol irodalomban csak kikapcsolódásra vágynak, az viszont garantálható, hogy az irodalom rajongóinak igazi csemege lesz ez a történet.  

Csodás keveréke a modern és a régmúlt koroknak. 

A sorozat második kötete is elérhető Egy regény rabjai címmel és már csak reménykedni tudok abban, hogy valamelyik kiadó felvállalja a magyarul még meg nem jelent részek kiadását.

Extra
Külföldi borítók:

A dodós borítók a kedvenceim. 



Hangoskönyv: 



Kiadó: Láva (2008) Cor Leonis (2013)
Isbn: 9789638790705 és 9789638957238
Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
Oldal: 374
Honnan: saját példány

2015. augusztus 24., hétfő

Ezeknek örültem az elmúlt héten


WP_001863
♥ 4 napos pihenő ♥ augusztus 20. ♥ kirándulás Esztergomba ♥ megmásztuk az esztergomi bazilika kupoláját, részt vettünk a vár-túrán, mert imádom a magas, gyönyörű panorámát nyújtó helyeket ♥ több könyvet is sikerült befejeznem ♥ Agatha Raisin új kötete is megérkezett recenzióként, továbbra is imádom Aggie-t ♥ több bejegyzést is sikerült megírnom ♥ chilis bab ♥ kürtös kalács ♥ sokáig aludtam ♥ Asterix 12 próbája, mert imádjuk a meséket




2015. augusztus 23., vasárnap

Agatha Raisin nyereményjáték


Agatha Raisin nyereményjáték




Első alkalommal szervezek nyereményjátékot. A napokban olvastam M.C. Beaton új kötetét és mivel nagy rajongója vagyok az írónőnek, ezért úgy gondoltam, hogy meglepek valakit Agatha Raisin és az elültetett kertész című könyvvel.

Ehhez nem kell túl sok feltételt teljesíteni és a dobozban megjelölt kettő  kritérium közül lehet akár kizárólag csak az egyinek eleget tenni, az is teljesen jó. Nem kötelező kedvelni az oldalt a facebookon, vagy nem kötelező kommentelni, de legalább az egyik feltételnek teljesülnie kell a sorsoláson való részvételhez, aki pedig mindkét feltételnek eleget tesz az kétszer kerül be a játék végén a virtuális kalapba.

Arra figyeljen mindenki, hogy az e-mail címet helyesen kell megadni a Rafflecopter-dobozban, mert ennek hiányában nem fogom tudni értesíteni a nyertest. 

A könyvet kizárólag magyarországi postacímre tudom postázni.

A játék augusztus 23. és szeptember 30. között zajlik, ezt követően fogok sorsolni.

Jó játékot kívánok!


a Rafflecopter giveaway

2015. augusztus 21., péntek

M.C. Beaton: Agatha Raisin és a karácsonyi búcsúcsók (18. rész)


Agatha Raisin lázasan tervezgeti karácsonyát, amelyet ezúttal igazi mesebeli ünnepként szeretne megülni. Titokban reménykedik volt férje, James Lacey felbukkanásában is. Várakozása közben különös levelet kap egy eldugott falu gazdag birtokosnőjétől, aki arra gyanakszik, hogy a családjából valaki meg akarja ölni. Agatha boldogan hagyja ott unalmas eseteit, és egykori kollégájával, Roy-jal elautózik az ódon udvarház tulajdonosához. Kapóra jön segítségként egy új gyakornoklány, Toni, akit nemcsak a szerencse kedvel különösképpen, de a szimata is páratlan. Agathát elfogja a féltékenység, mert úgy tűnik, felbukkant a színen egy nála is ígéretesebb tehetség, aki ráadásul rendkívül csinos is… 
A titkokkal teli udvarházban összegyűlik a család, és hamarosan bekövetkezik a gyilkosság. Nem egyszerű megfejteni a rejtélyt, mert a rokonokon kívül a faluban mindenki gyanús, aki él, hiszen az áldozat szinte tálcán kínálta magát, hogy végezzenek vele.
„A nagy sikerű sorozat korábbi darabjaihoz hasonlóan Agatha Raisin ezúttal is kacagtató kalandok során át jut el a megoldásig, amelyben régi barátai mellett új ismeretségek is segítik. A vidéki Anglia hangulatos helyszínein játszódó krimi felhőtlen szórakozást ígér a sorozat régi és új olvasóinak egyaránt.” Fejős Éva


M.C. Beaton nevéhez több olyan sorozat is kapcsolható, ami az angol vidéki életből meríti az alapokat, főszereplői pedig gyilkosságokat és rejtélyeket oldanak meg, legtöbbször amatőr módon, de igen sikeresen.
Mind az Agatha Raisin, mind pedig a Hamish Macbeth sorozat nagy népszerűségnek örvend a világ számos pontján. 

Agatha Raisin és a karácsonyi búcsúcsók immár a 18. része a sorozatnak és a magyar olvasók körében is nagy népszerűségre tett szert az nyugdíjas PR-os és amatőr detektív, Agatha Raisin. Személy szerint már alig vártam az újabb részt és még az sem tántoríthatott el, hogy a nyár közepén vettem kézbe a kötetet, mert bár a cím karácsonyi témát sejtet, igazából az ünnep csak másodlagos szálként jelenik meg. 

Nézzük is, hogy most éppen mivel örvendezteti meg az olvasókat a jó, öreg Agatha, a kicsit zsémbes detektívnő. 
Agathánk mostanában kicsit unatkozik, unja a sok házasságtörővel és elveszett állattal való bajlódást, valami izgalmas nyomozást szeretne. Nem is kell sokat várnia, mert egy hamisítatlan, régi udvarházba hívják meg egy elsőre egyszerűnek látszó nyomoz elvégzése miatt. Agatha számára az első pillanatban kicsit szenilisnek és paranoiásnak tűnő ügyfele, az idős, gazdag özvegyasszony udvarházában igen hamar bekövetkezik a gyilkosság, ezért Agatha szokásához híven kézbe veszi az ügyet. Igaz, most sincs könnyű helyzetben, mert az áldozatot utálta az egész falu és még a saját családja sem volt ez alól kivétel, de az a kérdés, hogy kinek állhatott leginkább érdekében elkövetni egy, vagy akár több gyilkosságot is azért, hogy megszabaduljon, mint kiderül a nem is annyira makulátlan családtagtól.

A sorozat rajongóinak már biztos megvannak a kedvenc szereplői, aki viszont most veszi először kézbe Agatha történetét annak sem kell aggódni, mert a sorozat eddigi mellékszereplői igen szép számmal felvonulnak, lesz izgalom bőven. Nézzük is, hogy kiket üdvözölhetünk régi ismerősként. Rögtön itt van Roy, Agatha volt beosztottja még a PR-os időszakból, de felbukkan  Sir Charles Fraith - a barát/alkalmi szerető/nyomozó segéd - mellett Mrs. Bloxby, a lelkész neje és egyben Agatha barátnője, vagy éppen Bill Wong Agatha nyomozó barátját is újra nyomozni kezd, továbbá a nyomozóiroda beosztottjai, Phil, Patrick is ismét velünk vannak. Szép kis társaság jött össze az új kötetben, aminek én nagyon örülök, mert szinte mindegyik mellékszereplő korábban már valami miatt a szívemhez nőtt. Azonban Agathának most nem miattuk fáj a feje, hanem az új nyomozó tanonca, Toni miatt. A lány olyan szerencsével oldja meg az ügyeket amiket Agatha rábíz, hogy bizony  felébred benne a zöldszemű szörny, annak ellenére, hogy sorsközösséget érez a fiatal lánnyal. 
Mindemellett Aggie már most álmodozik arról, hogy megszervezi a tökéletes karácsonyt, ami őt ismerve nem is annyira kicsi teljesítmény és egyáltalán örülhet, ha sikerül nagyobb katasztrófa nélkül megúsznia. A történet végére kiderül, hogy létezik-e a tökéletes karácsony, vagy továbbra is csak álom marad Agatha számára. 

Van miért izgulnunk az elejétől a végéig, mert nem válik unalmassá, vagy elcsépelté a történet,  mivel most több mellékszálon is futnak az események, csak győzzük kapkodni a fejünket. Nekem nagyon tetszettek a szereplők, most úgy éreztem, hogy sokkal közelebb tudtam kerülni hozzájuk, talán azért is, mert a fordítás nagyon jól sikerült, teljes mértékben éreztem az angol vidéki életstílust keverve némi vidéki bárdolatlansággal. A karácsony téma pedig külön adott egy alaphangulatot, igaz nem e köré épült maga a történet, de sokszor szóba kerül a hamisítatlan angol karácsony.

https://headycommunications.files.wordpress.com

Kedvenc szerepelőm továbbra is Agatha, aki kicsit tüskés és nyers modorú, de emellett jószívű és tettre kész, semmi nem tudja eltántorítani a céljától. Tudom, hogy sosem lesz belőle egy született feleség, de így szeretem a karaktert, remélem a későbbiekben sem fog megváltozni. Agatha mellett az új kedvencem Toni Gilmour lett, aki Agatha fiatalos változata és egy nem várt lendületet adott a sorozatnak, imádtam ahogy bringával üldözi a csalárd házastársakat, vagy éppen nem riad vissza egy kis éjszakai kalandtól sem. A nem éppen ideális életkörülményei ellenére megpróbál kitörni és a saját kezébe venni az irányítást, ami egy 17 éves esetében nagy akaraterőről tesz tanúbizonyságot. Sőt az ő sorsa a könyv vége felé még egy kis meglepetést is tartogat, remélem ezt a romantikus szálat tovább viszi majd az írónő, mert kíváncsi lennék mit tud kihozni belőle.
A többiek hozták a jól megszokott formájukat, Roy még mindig piperkőc, de szerethető, Mrs. Bloxby ugyanúgy kedves és segítőkész, mindig ott van ahol szükség van rá, illetve Sir Charles Fratih is éppen olyan kiszámíthatatlan és zsugori, mint eddig volt. Számomra talán Sir Charles testesíti meg leginkább az angol (bár néha inkább skót) nemest, nagyon jól ki lett találva a karaktere. 


Agahta tökéletes karácsonya, talán:

Julbord
http://www.besoksliv.se/

Összegezve

Eddig talán ez volt a kedvenc részem a sorozatból. Érdekes volt a történet, a régi szereplők felsorakoztak és végre nem Agatha szerelmi élete került a középpontba, hanem maga a nyomozás és Agatha emberi mivolta, ahogy segíteni próbál másoknak, még ha egy picit önös érdekből is teszi azt, vagy ahogy ő is vágyik egy olyan tökéletes karácsonyra, ami eddig sosem adatott meg neki. 

Kiváló, könnyed olvasmány a szabadidő eltöltéséhez. Kikapcsol és ellazít, imádtam az elejétől a végéig. Bátran ajánlom azoknak is, akik eddig nem kapcsolódtak be a sorozatba, mert az előzmények ismerete nélkül, önálló regényként is megállja a helyét.

M.C. Beaton tagadhatatlanul a kisvárosi krimi koronázatlan királynője. 

Extra

Külföldi borítók:



Kiadó:        http://erawan.hu/
Isbn:          9786155469589
Megjelenés: 2015
Eredeti cím: Agatha Raisin and kissing christmas googbye

A könyvért köszönet az Erawan Kiadónak!

2015. augusztus 19., szerda

Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában


Nincs olyan szitu, amit Chelsea Halloway ne tudna megoldani! Elvált szülők? Nem probléma. Az expasija belezúgott a gimi legbénább csajába? Csak idő kérdése, és észre téríti a srácot. De azzal még a rettegve bálványozott Menő-királynő sem tud mit kezdeni, hogy a szülei egy évre Kambodzsába (!) küldik tanulni, egy rakás stréber fősulis közé. A társai hígagyú libának tartják, ráadásul a tanára egy drogbáró fogságába kerül. Most Chelsea-re vár, hogy megszervezze a mentőakciót, és kijuttassa a csoportot az országból − lehetőleg élve. Még azt az idegesítő(en szexi és szuperokos) Houstont is, aki az beszólásaival az őrületbe kergeti.





 http://marnibates.com/
Mostanában egyre többször jött szembe velem a különböző médiumokban Marni nevető arca, ez a csaj szerintem vigyori pirulákat rejteget a táskájában, mert mindig mosolyog és vélhetően nem csak a fotózás miatt, legalábbis nekem az jött le abból, amit láttam és olvastam róla, hogy ilyen pozitív az alaptermészete. 
Kíváncsi lettem, hogy egy ilyen csupa mosoly csajszi milyen könyveket ír, mert ha feleannyira mosolyfakasztóak a könyvei, mint ő maga akkor nagy baj nem lehet. 
Lassan indul a suliszezon és én sajnos már jó ideje nem a padokat koptatom, ezért úgy gondoltam, hogy jól fog esni egy kis laza, vicces gimis történet, a régi szép idők emlékére.
Azt tudtam, hogy Marni-tól szeretnék olvasni, de vacilláltam, hogy melyik könyvét részesítsem előnyben mivel még nem olvastam tőle semmit. Végül nem is volt olyan nehéz a döntés, mert mekkora már, hogy a történetet Kambodzsába helyezte, gondoltam megnézem, hogy milyen is egy Kambodzsai suli, hát nem pont azt kaptam amire számítottam, de ez kit érdekel, ha valami ennyire laza és jó.
Sulis vonatkozásokban azért nem volt hiány, mert elég sokszor szóba került a gimi.

                                                                             
                                                                                                                                                      "Ami Kambodzsában történik,  Kambodzsában  is marad."

http://q-a.discoveryindochina.com/
Oly módon láttam neki az olvasásnak, hogy az előzményeket nem ismertem sem Chelsea, sem pedig a Smith Gimi vonatkozásában, ezért a nulláról indult az ismerkedés a szép szöszi lánnyal, akiről már a könyv elején - saját maga által elbeszéltek alapján - megtudhatjuk, hogy ész szempontjából még ő sem tartja magát sokra, de a mások manipulációjától nem riad vissza, ráadásul még büszke is rá, hogy mindenki fél tőle a gimiben elfoglalt pozíciója miatt.

A szülei talán, hogy mentsék saját magukat és viharos kapcsolatukat úgy döntetnek, hogy fékezhetetlen lányukat egy ösztöndíj segítségével és pár fősulis, valamint egy tanár társaságában elküldik Kambodzsába észhez térni. 

Chelsea már a reptéren leveri a saját kis műsorát, ezzel próbára téve a többiek, Houston, Ben, Amy, Liz és a tanáruk Neal türelmét, de nem pontosan úgy alakulnak a dolgok ahogy ő elvárná és ez arra készteti, hogy változzon és átértékelje a helyzetet, de ez a változás csak akkor veszi kezdetét, amikor az unalmasnak induló tanulmányút átcsap egy rémálomba, ahol fegyverek, drogbárók, szoborba rejtett drog, menekülés és a kényszer összefogás kerül előtérbe. 

blonde girls photo: blonde girl Animegurl.jpgA történet központi figurája Chelsea, aki szép, menő és tudja magáról, hogy mindenkit tud manipulálni a gimiben. Kambodzsába azonban kénytelen átalakulni és ezáltal megmutatni a valódi önmagát, mert sem a helyzet, sem pedig az emberek nem vevők az  ő gimis személyiségére. Chelsea ezt nagyon hamar felfogja és igazi szerethető főszereplővé válik, kézbe veszi a dolgokat és talán nem is olyan butuska, mint ahogy azt mások és ő maga is elkönyvelte.


Nekem Chelsea lett a kedvenc karakterem, mert igazán belevaló, valójában nem  is egy elkényeztetett királylány, mint azt elsőre gondoltam. A látszat néha csal és ez most is bebizonyosodott. 

Houston, aki a Férfi lenne a történetben, de nekem ő nagyon kevés volt, sokkal inkább a többiekkel egyszintű mellékszereplőként jelenik meg, nem pedig a romantikus hősként, talán a történet vége felé előlép, de a fontos részekben nem jut neki főszerep. Azt imádtam ahogy a nevével viccelődnek, poénos volt. 

Ben, hát igen a nőcsábász az elcsépelt poénjaival, de attól függetlenül, hogy a legyet is röptében típus mégis szimpatikus volt a maga egyszerű, de jóindulatú módján. 

Amy, a csendes lány, akiben kellemesen csalódtam a történet folyamán. Képes csatasorba állni, ha úgy hozza a szükség és nem hátrál meg a veszély elől. 

Liz, belevaló, higgadt csaj, aki nem mellesleg barátnővel rendelkezik, itt megjelent egy LMBTQ szál is.. 

Neal, a tanár, aki szerintem picit olyan, mint maga Marni a csupa pozitív hozzáállásával, de túl sok vizet nem zavar azon kívül, hogy a bonyodalom vele kezdődik.

Vajon Marni tényleg picit beleírja saját magát a történetbe, vagy csak én látom így?

Helyes kis társaság jött össze, fiatalok, lazák, még úgy hiszik, hogy övék a világ és nem történhet semmi rossz, de ha meg is történik ők segítség nélkül meg tudják oldani. Mindannyian voltunk ilyenek egyszer és ezt szuper így könyv formájában újraélni, szinte megfiatalított a történet, egy picit újra 18 évesnek éreztem magamat. 

http://www.kuoni.co.uk/
Összegezve

Nem mondom, hogy nem volt némi túlkapás a történetben, mert a valóság azért ettől picit messze áll, - gimis csajszi, mint túsztárgyaló, vagy egyenrangú partner egy drogbáróval? - de miután ezen túllépünk egy teljesen vicces és szerethető történetet kapunk, igaz a romantika megmarad a gimis szinten, azonban így sem volt rossz, sőt remek kikapcsolódás egy nyári délutánon. A végkifejlet kifejezetten tetszett. 
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a fiatalos, lendületes történetet és a humor sem áll messze tőle. Marni-t és a könyveit szerintem nem lehet nem szeretni, igazi energiabomba. 

2015. augusztus 17., hétfő

Ezeknek örültem az elmúlt héten

A nagy meleg miatt egy kicsit alvó helyzetbe került a rovat, de most ismét jöjjön az örömködős bejegyzés. Igaz, hogy hétköznapi dolgoknak örültem, de ebben a melegben minden jólesett, ami egy picit hűsített, vagy kikapcsolt.

♥finom jégkrémek♥cukrászda, igazi főzött fagyival♥friss gyümölcsök és zöldségek a piacról♥levertük a méhkaptárokat a cserép alól és senkit nem csíptek meg közben♥ventilátor♥ elsötétített szoba egy jó könyvvel♥bevásároltunk a sulikezdésre♥nekem is jutottak szép tollak és post-it-ek♥jól haladok az olvasásaimmal♥megnéztük a Mission Impossibel-Titkos nemzetet, a Pixel-t, Lucky Luke-Irány a vadnyugatot és a Hetedik törpét♥




PixelMission: Impossible – Titkos nemzetA hetedik törpeLucky Luke – Irány a vadnyugat

2015. augusztus 14., péntek

Szerelem book tag

Szilvamagtól  hoztam el a taget, nagyon megtetszett a témája, ezért nem volt kérdéses, hogy ki szeretném tölteni.


1. lépés - "Kölcsönös vonzalom." Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg.

Mindig is szerettem a szép borítókat és a borítók mögött elképzelni a történetet még azelőtt, hogy elolvastam volna a fülszöveget. Ilyen volt Kathleen Tessaro A parfüm titka című könyve is. Titokzatos és elegáns. 




2. lépés - "Első benyomás." Egy könyv, amit a fülszövege miatt szereztél be.

Kate Furnivall - Árnyak a Níluson kötetének a fülszövege nagyon megfogott és rögtön éreztem, hogy egy izgalmas kalandba csöppenek majd, ráadásul az írónő neve garancia volt arra, hogy ez a történet is remekül lesz megírva.
                                                    



"Jessica Kenton az éjszaka közepén kisöccse rémült sikolyára ébred, s mikor másnap reggel nem találja őt a szobájában, csak annyit mondanak a szülei róla, hogy elment. Soha többé nem beszélnek róla. 
Húsz évvel később, Jessie-t ugyanaz a rémálom gyötri. Valójában sosem heverte ki, hogy gyerekkorában elszakították imádott öccsétől… és most eltűnik másik testvére is, a régészettel és egyiptológiával foglalkozó Timothy. Jessie elhatározza, hogy ezúttal akár élete kockáztatásával is megtalálja a testvérét. 
Tim misztikus, mások számára megfejthetetlen nyomokat hagy nővérének, 
melyek a gyönyörű és lázongó Egyiptom veszedelmes sikátoraiba és sivatagába vezetnek. Szerencsére Sir Montague Chamford, az elszegényedett arisztokrata felajánlja a segítségét a szorult helyzetben lévő lánynak. 
Kairó és Luxor árnyas utcáin, s a sivatag engesztelhetetlen pusztaságában 
azonban a bosszú is lecsapni készül rájuk.



Lebilincselő történet családról, testvéri szeretetről, szerelemről és bátorságról, hazugságról és kalandról."


3. lépés - "Csábítás." Egy könyv csodálatos írással.

Ez nem más, mint Jamie Ford - Hotel az Édes és Keserű sarkán



                                                



4. lépés - "Első randi." Egy első rész, ami után a sorozat többi részét is olvasni akartad.

Kiera Cass Párválasztó sorozata és még a borítója is gyönyörű.


                       



5. lépés - "Éjszakai telefonálások." Egy könyv, amit egész éjjel olvastál.

Annyira tetszett és kíváncsivá tett, hogy egyszerűen nem tudtam letenni, előállt a csak még egy fejezet szindrómám.




                                            


6. lépés - "Mindig rád gondolok" - Egy könyv, amit nem tudsz kiverni a fejedből.

Gyönyörűen megírt 20.századi családregény, egyszerűen nem lehet elfelejteni a Világháború borzalmait, igen ehhez a könyvhöz sokszor visszatérnek a gondolataim.


                                                   



7. lépés - "Testi kapcsolat." Egy könyv, aminek imádod az érintését

Annyira bájos, hogy néha muszáj megsimogatni. 





                                                     




8. lépés - "A szülőkkel való találkozás." Egy könyv, amit a családodnak és a barátaidnak ajánlanál.

Demény. Alap! Úgy gondolom, hogy mindenkinek érdemes lenne elolvasni, mert egy fontos problémára hívja fel a figyelmet olyan élőlények nevében, akik nem tudnak magukért szót emelni.




                                                       


9. lépés - "A közös jövő" - Egy könyv vagy sorozat, amit sokszor újra fogsz olvasni a jövőben

Szerintem Eleanor és Park lesz az.
                                                     






10. lépés - Oszd meg a taget. Kiket jelölsz?

Szeretettel meghívok mindenkit, aki kedvet érez a tag kitöltéséhez.
 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon