2016. augusztus 11., csütörtök

Mini-könyvklubba megyek, mármint virtuálisan

Korábban már részt vettem Vegazus által életre hívott Mini-könyvklubban, aztán egy időre kiléptem a klubból. Most azonban a témakörnek, azaz a krimi és thriller kategóriának köszönhetően ellenállhatatlan késztetést éreztem, hogy ismét jelentkezzek az őszi klubba. 


Szeptember 30. napig lehet jelentkezni, a jelentkezés pedig bárki számára nyitott. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem egy nyereményjáték, hanem egy remek kikapcsolódás és egy fórum, ahol meg tudjuk vitatni az adott olvasmányainkat. 

Egyszóval: Szórakozás

Röviden a klubról:

2016. szeptember 1-től december 31-ig tart az ötödik Mini-könyvklub. Mind a négy hónapban egy-egy könyvet olvasunk el közösen, a határidő mindig a hónap utolsó napja (késni nem ér!).

Az első három hónapban előre meghatározott könyveket kell olvasni, tehát szeptemberben, októberben és novemberben is minden résztvevő ugyanazt a regényt olvassa (minden hónapban egyet). A cél itt a közös olvasás élménye, ezt követően jöhet a kibeszélése a regénynek. 

Decemberben pedig jön a  szabad a vásár, bármilyen könyvet olvashatnak a résztvevők, de az alábbi négy kritérium mindegyikének meg kell felelnie:
1. korábban nem olvastad a könyvet
2. krimi, vagy thriller regény legyen (vagy ezek valamilyen keveréke)
3. ne legyen egy sorozat része, kivéve, ha ez az első kötet a sorozatban, vagy ha a sorozat egyes részei nem épülnek szorosan egymásra (így biztos nem lesz spoiler)
4. legalább 200 oldalas legyen.
A cél ebben a hónapban az, hogy olyan stílusú könyvet ajánljunk egymásnak, amit szeretünk.

Mind a négy hónapban az aktuális könyvről ajánlást/kritikát kell írni. Ez a könyvértékelés legalább 10 saját, bővített mondatból kell álljon, tehát ebbe nem tartozik bele a fülszöveg, az idézetek és egyéb könyvinformációk. Az értékelésben legalább 5 olyan mondat kell legyen, ami nem a cselekmény leírásáról szól, hanem a saját véleményről, a kiváltott érzésekről, gondolatokról, vagy a könyv méltatásáról. Ide és ide kattintva láthatsz két példát is ilyen értékelésekről, amik éppen megfelelnek a minimum elvárásoknak. Az értékeléssel mindig az adott hónap utolsó napjáig el kell készülni, így tehát december végére mindenkinek 4 könyvértékelése lesz! 
A legjobb, ha blogod van, és ott teszed közzé a bejegyzésedet, de a blog hiánya sem kizáró tényező, akkor  Vegazusnak is el lehet küldeni a véleményt és ő fogja közzétenni az erre a célra létrehozott blogon.

Az adott hónap lezárását követően lesznek kérdőívek is, amik számomra az első alkalommal is nagyon kedves részét képezték a közös olvasásnak. Nagyon érdekes volt válaszolgatni a kérdésekre és Vegazus gyönyörűen összegzi a kapott válaszokat és ezáltal a résztvevők is átfogó képet kapnak a többiek véleményéről és kicsit megismerjük, hogy kinek mennyire maradt élmény az adott könyv, illetve mennyire emlékszik az olvasmányra. 

A három kötelező könyvet pedig az alábbiakból szavazással választják meg a klubtagok. 

Jelentkezni Vegazusnál tudtok erre a linkre kattintva

A tetszetős kínálat: 




0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon