2016. szeptember 29., csütörtök

Várható megjelenés 2016. októberben, avagy ősszel sem fogunk kívánságlista nélkül maradni

Várható megjelenés 2016. október

Várható megjelenés 2016.10.03. Paulo Coelho: A kém



Paulo Coelho - A kém"Az egyetlen bűne, hogy szabad és független nő volt." 

Legújabb regényében Paulo Coelho – aki több mint 220 millió könyvet adott már el a világ 160 országában – Mata Harinak, kora legkívánatosabb nőjének csodálatos és titokzatos életét tárja fel. A híres egzotikus táncosét, aki azzal sokkolta és kápráztatta el közönségét, hogy ledobta ruháit a színpadon; aki bizalmasa és kurtizánja volt a kor leggazdagabb és leghatalmasabb férfijainak. 

A rejtélyes múltú dívának – akit a párizsi arisztokrata hölgyek féltékenysége és irigysége kísért – volt bátorsága kitörni a huszadik század elején uralkodó, nőket megbéklyózó provinciális kötelékekből.

Paulo Coelho egyes szám első személyben építi fel Mata Hari történetét. A táncosnő az embertelen párizsi Saint-Lazare börtönből írt leveleket ügyvédjének, ahol az első világháborúban folytatott kémkedés vádjával tartották fogva. A leveleket testamentumnak szánta. Általuk üzent a lányának, akit nem láthatott felnőni; meg akarta értetni egyetlen örökösével, miért is választott ennyire kirívó, kalandokkal teli életet.

Várható megjelenés 2016.10.03. Amy Stewart: Lány pisztollyal

Amy Stewart - Lány pisztollyalEgy súlyos családi titok arra késztet egy anyát, hogy családjával New Yorkból egy eldugott tanyára költözzön. Az anya halála után a három lány egyedül folytatja életét a tanyán, a legidősebb lány, Constance irányítása alatt. 1914 nyarán, amikor Európában kirobban az első világháború, felborul a három Kopp nővér élete is: egy autó belefut a bricskájukba, és Constance elhatározza, hogy megtérítteti a kárt a baleset okozójával.
A felelős egy helybeli gazdag és hatalmaskodó gyáros, aki ettől kezdve pokollá teszi a lányok életét. Constance követelése süket fülekre talál nála, a leány ezért hivatalos feljelentést tesz. A hatóságok először vonakodnak komolyan venni a határozott fellépésű, magas termetű Kopp kisasszony panaszát, de a helybeli seriff az ügy mellé áll, és Constance attól kezdve mindenben segíti a seriff munkáját. A sok megpróbáltatás után, amelyben a tanya elleni fegyveres támadások, gyújtogatások is szerepelnek, melyek során Constance fegyverrel kényszerül megvédeni a testvéreit, győz az igazság. 
Constance a család megrendült anyagi helyzete miatt munkát keres, és az őket segítő seriff felajánlj neki maga mellett egy állást. Így lesz Constance az Egyesült Államok első női helyettes seriffje.


Várható megjelenés 2016.10.03. Stephen King: Az átkozott út

Stephen King - Az átkozott útBart Dawes húsz éve lakik ugyanabban a házban, itt szerelmeskedett először a feleségével, itt játszott a kisfiával... Most a kisvároson át új utat építenek, és ez előbb a munkahelyét, majd az otthonát fenyegeti. Bart azonban nem hagyja magát - az útépítő céggel, sőt az egész világgal szembeszáll, hogy megvédje az életét: azt az egyetlen életet, amelyben megtalálta törékeny boldogságát. Az 1970-es években játszódó történet vége teljes összeomlás; a kisvárosban, mely a modernizáció útjára lépne, végül kő kövön nem marad.

Magyarul most először jelenik meg Stephen King korai regénye: egy átlagember kiúttalan küzdelmének szívszorító története. King, akiből aztán a horror és a thriller királya lett, finom pszichológiai meglátásokkal teli, igazi irodalmi regényt írt, de ebben sem tagadta meg önmagát - itt is elszabadul a pokol a külvilág hatalmas erőivel szemben tehetetlen gyönge ember meggyötört idegrendszerében és a külvilágban egyaránt.




Várható megjelenés 2016.10.05. Helen Fielding: Bridget Jones babát vár

Helen Fielding - Bridget Jones babát várBridget Jonest egyre többet kínozzák az Önelégült Anyák, folyton figyelmeztetve rá, hogy ketyeg a biológiai órája: most kell szülnie, ha még szülni akar valaha. Meg hát maga Bridget is már mindenhol terhes anyákat lát. Igaz, továbbra sem veti meg az italt, és ez hallucinációkat is okozhat - de ez biztos, hogy folyton klasszikus Bridget Jones-os helyzetekbe sodorja őt. Mondjuk, romantikusnak látszó röpke kalandokba.

És egyszer csak Bridget azt gyanítja, hogy elkezdődött nála a klimax. De egy terhességi teszt hamar kideríti, hogy nem erről van szó. Bridget terhes! Áldott állapotban van! Igaz, nem egészen úgy esett meg a dolog, ahogy álmodott róla, de attól még boldog. Már amennyire boldog lehet a kismama, akinek agyában az ultrahangos vizsgálat és a terhestorna megható (vagy épp vicces) pillanataiban is egyre az dörömböl az agyában: "De ki az apa?"





Várható megjelenés 2016.10.13. Francesca Haig: A tűz ébredése
Francesca Haig - A tűz ébredéseNégyszáz évvel a nagy világégés után az emberiség maradéka ismét törzsi törvények szerint él. Valamilyen rejtélyes okból minden újszülött egy ikerpárral jön a világra. Egyikük Alfa - minden szempontból tökéletes példány -, a másik viszont testileg deformált Omega lesz. Amikor egy Omega meghal, Alfa párja is távozik az élők sorából. 
Cass különleges Omega, aki a jövőbe lát. Míg ikertestvére, Zach egyre nagyobb befolyásra tesz szert az Alfák Tanácsában, ő a két csoport egyenlőségéért küzd. A Tanács és az Ellenállás azonban a vesztét akarja...
Francesca Haig posztapokaliptikus regénysorozata Az éhezők viadala és a Chaos Walking rajongóinak új kedvence.








Várható megjelenés 2016.10.13. Laurelin Paige: Hudson

Laurelin Paige - HudsonBolondíts magadba egy lányt, taszítsd el magadtól, és nézd, amint darabokra hullik - ez Hudson Pierce megunhatatlan játéka. A fiatal és sármos férfi vagyonának és hatalmának köszönhetően semmiben sem szenvedett hiányt. Szerelemben azonban soha nem volt része. Hideg és számító lett, hiába próbálta átélni sok nő mellett az igaz érzelmet. 
Ekkor lépett be az életébe egy lány, aki szexi, okos, kicsit bolond, de még nincs megtörve, akinek édes az íze, és reményt ad, hogy talán Hudson is kigyógyulhat az őt sújtó átokból. Ő Alayna Withers.
Hudson és Alayna szenvedélyes történetét ezúttal a férfi szemszögéből ismerhetjük meg. Fény derül titokzatos múltjára, kapcsolatára a számító Celiával, és arra is, miben hasonlít a lányra, akivel pokolra kell jutnia, hogy megszabaduljon a démonaitól.





Várható megjelenés 2016.10.14. Borsa Brown: Az Arab lánya

Borsa Brown - Az Arab lánya - Szenvedély Kelet és Nyugat között*** Megrendítő és fordulatos ***

Gamal, a szaúdi királyi család tagja, megkapja élete legnagyobb feladatát: fel kell nevelnie magyar szerelmétől született gyermekét, Annát - nem is akárhol: saját hazájában, Szaúd-Arábiában. A család nem nézi jó szemmel a házasságon kívüli kislány érkezését. De ha ez nem lenne elég, a sors még egy megoldhatatlannak tűnő kihívást küld Gamalnak...

Vajon képes egy apa egyenlőséget tenni gyermekei között, amikor azt a vallási tradíciók szerint nem is volna szabad? Lehet boldog egy ilyen zord világban egy ártatlan kislány, akinek már születésekor megpecsételődik a sorsa? Mire képes az apai szív? Mire képes egy mostoha? 

A hatalmas sikert aratott Az Arab című regényben megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét. Az Arab szeretője a magyar nő szemével mutatja be ugyanezt az érzelmi hullámvasutat. Az Arab lányában a kettejük szerelme gyümölcsének élete bontakozik ki, miközben Gamal lelke is új életre kel.

Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai nem véletlenül váltak az olvasók kedvenceivé. Az írónő a már megszokott stílusban folytatja a történetet, mely ismét bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben.

Várható megjelenés 2016.10.15. Dee Dumas: Markokkói szerelem

Dee Dumas - Marokkói szerelem"Perzselő arab szenvedély"

Colette-et, a francia hastáncosnőt egy arab férfi iránt fellobbanó szerelme a varázslatos Kelet világába repíti. Egy igazi tündérmese veszi kezdetét, Colette és Abdul villámgyorsan össze is házasodnak. Azonban hamarosan kiderül, hogy az újdonsült férj bizony nem mindig alkalmaz tisztességes eszközöket céljai elérése érdekében, így a tündérmese pillanatok alatt rémálommá válik: a nő szerelme rettegéssé és gyűlöletté alakul át, sőt az élete is veszélybe kerül.

Vajon létezik kiút ebből a reménytelennek tűnő helyzetből? Van-e maradása Colette-nek a Kelet kapujában? Áthidalható-e a szakadék a kultúrák között? Lehet-e még újra boldog, akár másvalaki oldalán? Hogyan teljesedik ki Colette története egy generációval később?

Dee Dumas izgalomban, szerelemben, drámában és fordulatokban gazdag kalandos regénye a 2014-es első megjelenés sikere után ezúttal a történet folyatásával kiegészülve, dupla terjedelemben kalauzolja el olvasóit a mesés Keletre, ahol bármi megtörténhet.


Várható megjelenés 2016.10.17. Jenny Lawson: Őrülten boldog

Jenny Lawson - Őrülten boldogJenny Lawson, a The New York Times Bestseller listájának első helyezett írója, legújabb, ŐRÜLTEN BOLDOG című könyvében, az egész életét végigkísérő mentális betegséget járja körbe. Egy elképesztően vicces és kacagtató könyv a bénító depresszióról és a szorongásról? Ez aztán szörnyen rossz ötletnek tűnik. De Jenny épp ezekben a borzalmasan rossz ötletekben a legjobb. Az ŐRÜLTEN BOLDOG című könyv arról szó, hogy el kell fogadnunk mindazt, ami megkülönböztet minket a többi embertől - a szépet és a csúnyát - majd felhasználni arra, hogy lenyűgözően és felháborítóan boldogok legyünk.









Várható megjelenés 2016.10.18. Hans Habe: Tarnovszka grófnő


Habe, Hans - Tarnovszka grófnőA szerzőt évtizedekig foglalkoztatta a különleges történet: a grófnő élete - amely egy orosz birtokon kezdődött és a velencei női börtönben végződött, s amelynek közbenső állomásai Európa nagyvárosai és legelőkelőbb fürdőhelyei, szanatóriumai, illetve bordélyai és bíróságai voltak. A bűnper velencei főtárgyalása lázba hozta az egész világsajtót. Tarnovszka sok évi fogházbüntetést kapott. Kiderült a bűnügy komor háttere, amelynél szövevényesebbet keveset produkált a kriminalisztika.
A vörös hajú szépség egyike volt kora legelvetemültebb vampjainak. Vőlegényét, Kamarovszkij grófot egy Naumov nevű orosz diákkal agyonlövette. De előbb rávette a szerelmes embert, hogy végrendeletében rátestálja a vagyonát. A diák ezután öngyilkos akart lenni, ám megakadályozták. A cselszövésben egy moszkvai ügyvéd is benne volt. 
A regény kiadásának jogáért - melyből Luchino Visconti készített filmet, Romy Schneiderrel a főszerepben - annak idején 14 ország legrangosabb kiadói versengtek.



Várható megjelenés 2016.10.25. J. K. Rowling-Jhon Tiffany- Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek


J.K. Rowling - John Tiffany - Jack ThorneJ. K. Rowling - John Tiffany - Jack Thorne - Harry Potter és az elátkozott gyermekHarry Potter élete sosem volt könnyű - és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskolás korú gyermek apjaként kell helyt állnia.
Miközben Harry a múlttal viaskodik, ami nem hagyja magát eltemetni, legkisebb fiának, Albusnak meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.











Várható megjelenés 2016.10.28. R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

R. Kelényi Angelika - Szulejmán és a kolostor rabja*** Titkok és kalandok - úton Szulejmánhoz... ***

1542. az árulás, a cselszövés és az ármány éve volt. Izabella királyné udvarhölgye, Illésházy Anna, születése és tehetsége okán egy századokon átívelő titkos szövetség, a Sorores tagja. Ő maga is áldozatul esik a hatalmi törekvéseknek és az összeesküvéseknek. Egy sötét kolostor áthatolhatatlan falai közt találja magát, elszakítva alig néhány napos gyermekétől. 
Ha újra látni akarja a kislányát, nem tehet mást, mint teljesíti a Szövetség parancsát. Veszélyes küldetése Törökországba szólítja, a szultán udvarába. Feladata a Sorores titkának védelme. 

Annát nemcsak veszélyes küldetése terhe, de a kislánya biztonsága is nyomasztja. Ugyanakkor a szíve mélyén reméli, Isten kegyes lesz, és újra találkozhat szerelmével is, gyermeke apjával...

R. Kelényi Angelika, a kétszeres Aranykönyv díjra jelölt, Terézanyu-díjas írónő új történelmi kalandregénye ismét bővelkedik izgalmakban és romantikában. Aki ezt a könyvet elolvassa, biztos, hogy a szerzőnő Szulejmán és a magyar udvarhölgy című regényét szeretni fogja.



Várható megjelenés 2016.10.31. Colm Tóbibín: Brooklyn

Colm Tóibín - BrooklynAz 1950-es évek Írországában vagyunk, és Eilis Lacey sok fiatal ír lányhoz hasonlóan nem dúskál a lehetőségekben. Ezért amikor nővére elintézi, hogy kivándorolhasson New Yorkba, Eilis tudja, hogy mennie kell, s első ízben kell maga mögött hagynia családját és otthonát.
Amikor megérkezik a zsúfolt brooklyni albérletbe, csak arra tud gondolni, mit áldozott fel. Távolra került otthonától - és honvágya van. Aztán amikor az első tapogatózó lépéseket teszi a barátság és talán valami más felé is, olyan hírt kap, ami miatt vissza kell térnie Írországba. Ott szörnyű dilemmával néz szembe - a kötelesség és a nagy szerelem közti rettenetes választással.
Nick Hornby forgatókönyve alapján azonos címmel film készült Eilis történetéből, melyet február 4-től játszanak a magyar mozik.

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon