Ugrás a fő tartalomra

Kicsit sem hagyományos évösszegzés - Buék!

A korábbi években így év vége felé már tűkön ülve vártam, hogy kitehessem a statisztikai alapokon nyugvó kis évösszegző szösszenetemet, és olvashassam a többiekét, frissen, melegen. Idén ez másként alakult, kivéve, hogy a könyves összegzőket továbbra is szívesen elolvasgatom, és együtt örülök a lányok/fiúk sikereinek, amit a blogolás során elértek. Mások sikereinek is pont annyira tudok örülni, mintha a sajátom lenne, mert látom, hogy mennyien tesznek le minőségi "munkát" az oldalukon, és sokszor jönnek a sikerek is. Nem számít ilyenkor, hogy én mit értem el, a lényeg, hogy mindig van lehetőség és nem szabad feladni, menni kell előre, függetlenül attól, hogy hányan olvasnak, vagy éppen nem olvasnak minket. Számomra is sokáig fontosak voltak a számok, mutatók, visszajelzések, felkérések. Idén már nem ez volt a fő szempont, hanem, hogy azt az időt, amit itt, a blogomon töltök szeretettel tegyem, legyen az saját örömömre, vagy éppen együttműködés keretében. Tehát idén több dolgot is megtanultam elengedni (határidők, Kildara stb.) a blogolás és a magánélet területén is.
Elmondhatom, hogy így most JÓ, igen, így nagybetűvel!

Tehát idén először nem készítettem évösszegzést, nem néztem statisztikákat, elengedtem a számokat és picit a blog kezét is, így év vége felé. 

Az energiáimat másra, máshova összpontosítottam át. 

Ebben az évben nagyon sok szuper dolog történt velem, és persze néhány rossz dolog is befutott, de hiszem, hogy 2018. nagy lehetőségeket tartogat. 

Az olvasás továbbra is szenvedély marad, jó lenne egyszer az olvasásból és írásból megélni, de ennek megvalósítása, vagy ez irányú lépések megtétele egyelőre még csak az álom kergetésig jutott.

A statisztikáról annyi azért eszembe jutott, hogy a Moly így év végén ajándékoz pro tagságot, ezért rápillantottam, de tényleg csak pillantás erejéig, hiszen a Moly függőségem is alábbhagyott. A megjelenített szám valamivel több, mivel az utolsó pár hónapban nem vezettem rendesen a Molyon az olvasásaimat. Ennek ellenére 75 elolvasott könyv és 23231 oldalon áll a számláló, ami úgy gondolom, hogy már önmagában szép teljesítmény, tekintve, hogy az év leginkább az olvasáson és könyveken kívüli világról szólt.  

Ha szeretnétek egy picit bepillantani az életembe, a mindennapjaimba, akkor látogassatok meg Instagramon, ahol aktívan jelen vagyok.

Köszönöm, hogy idén (is) velem voltatok, és olvasásra érdemesnek tartottátok a bejegyzéseimet!

Nem maradt más hátra, mint az, hogy az év utolsó bejegyzésével kívánok mindenkinek nagyon-nagyon boldog és könyvekben gazdag új évet és sok csodás napot 2018-ban is!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…